Μπορεί κανείς να πάρει συνταγή γιατρού για να κάνει solarium;

Με σκοπό να θεραπευτούν κάποιες αρρώστιες του δέρματος όπως η ψωρίαση, ένας γιατρός μπορεί να γράψει μια σειρά θεραπειών με solarium και να συστήσει στους ασθενείς να τις ακολουθήσουν. […]

Μπορούν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι να κάνουν solarium;

Οι μεγάλοι άνθρωποι επωφελούνται από το solarium και συχνά μειώνονται οι μυϊκοί πόνοι και οι ρευματισμοί. Παρ’ όλα αυτά η ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά η UV-B, προωθεί την παραγωγή της βιταμίνης D3 που εμποδίζει το πρόβλημα της οστεοπόρωσης.

Μπορεί να κάνει κάποιος solarium που βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή;

Μερικά φάρμακα αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στην ακτινοβολία UV. Περιέχουν ουσίες με μια ονομαζόμενη φωτοοξική επίδραση (π.χ. τετρακυλίνες που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της ακμής).

Πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες των φαρμάκων που παίρνετε και συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό εάν το πρόγραμμα μαυρίσματός σας μπορεί να προσαρμοστεί στα φάρμακα που χρησιμοποιείτε.

Όταν αρχίζετε ένα πρόγραμμα μαυρίσματος, θα ήταν καλό μετά την πρώτη σας έκθεση να περιμένετε 48 ώρες για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Σταματήστε την έκθεση σε περίπτωση υπερευαισθησίας και συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που κάποια σημάδια δεν υποχωρήσουν μόνα τους. Μερικά τρόφιμα, καθαριστικά καθώς και αρώματα μπορούν επίσης να περιέχουν ουσίες που να προκαλέσουν μια αυξημένη ευαισθησία του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα για τις επιδράσεις του σολάριουμ στην υγεία και την σωστή χρήση του solarium

Solarium και εγκυμοσύνη

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες παράγουν μια ορμόνη που βοηθάει την μελάχρωση. Γι’ αυτό πολλές γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στην ηλιακή ακτινοβολία από ότι σε κανονικές συνθήκες. Προσέχετε το δέρμα σας και αποφύγετε την ακτινοβολία UV σε περίπτωση υπερευαισθησίας. Η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι βλαβερή για το αγέννητο παιδί.

Μπορώ να διαβάζω βιβλίο όταν κάνω solarium;

Η ακτινοβολία UV είναι βλαβερή στο γυμνό μάτι και δεν σας συνιστούμε να διαβάζετε στο solarium. Θα συνιστούσαμε σε κάποιον να φοράει ειδικά γυαλιά κατά την διάρκεια της έκθεσης στο solarium και να αποφύγει να κοιτάει τις λάμπες χωρίς να προστατεύει τα μάτια του. Ζητήστε τα ειδικά γυαλιά πριν εκτεθείτε στο solarium – μερικές φορές οι άνθρωποι το ξεχνούν.